Tora Augestad nominated to the Nordic Council Music Prize!

The 11 nominees for the Nordic Council Music Prize 2015 have been announced at the Bergen International Festival. Over half of them were present to help mark the 50th anniversary of the prestigious prize.

The nominees are:

DENMARK
Michala Petri, recorder player

HVAD, electronic musician

FINLAND
Kimmo Pohjonen, accordion

Apocalyptica, heavy metal cello ensemble

THE FAROE ISLANDS

Hamferð, doom metal band

ICELAND
The Reykjavík Chamber Orchestra, orchestra

Elfa Rún Kristinsdóttir, violinist

NORWAY
Dans Les Arbres, quartet

Tora Augestad, mezzosoprano

SWEDEN
Anne Sofie von Otter, mezzosoprano

Svante Henryson, bassist and composer

http://www.norden.org/en/news-and-events/news/nominations-for-the-nordic...

Festspillaktuelle Tora Augestad er blant 11 nordiske utøvere som er plukket ut som kandidater til den prestisjetunge musikkprisen.

«Tora Augestads allsidighet inspirerer komponister, regissører, dirigenter og andre musikere. Vokalt lar hun seg vanskelig sette i bås – som utøver er hun fleksibel, uttrykksfull, presis, scenisk overbevisende og med en uvanlig personlighet. Augestad vier seg til repertoar fra det 20. og 21. århundre og behersker et stort spenn av uttrykk. Hun bestiller jevnlig nye verk, sist en kammeropera som har premiere under Festspillene i Bergen i 2015», heter det i bedømmingskomiteens begrunnelse.

Dagen etter siste fremføring av kammeroperaen Adam & Eve på Logen teater, ble den gledelige nyheten offentliggjort på et arrangement i samarbeid mellom Nordisk Rådsmusikkpris og Festspillene, lørdag 30. mai.

Tora Augestad har også hovedrollen i musikkteaterforestillingen King Size som vises på Festspillene 02. og 03. juni. Forestillingen av sveitsiske Christoph Marthaler har hatt stor suksess i Europa de siste par årene, og Augestad viser her frem et stort spenn – alt fra Grand prix-slagere av Carola til verk av Brahms. Augestad har hatt et tett samarbeid med den anerkjente regissøren siden 2010, og har fått stor oppmerksomhet for sine lekne kombinasjoner av klassisk, jazz, pop og kabaret i Marthalers eget arbeid.

Nordisk Råds musikkpris skal gi oppmerksomhet til skapende og utøvende musikere av høy kunstnerisk kvalitet. Prisen er på 350.000 danske kroner og vinneren blir offentliggjort i Reykjavík 27. oktober.

http://www.fib.no/Nyheter-2015/Tora-Augestad-nominert-til-Nordisk-radsmu...