En feiring av Marcus Paus : Portrettkonsert

Date

Sunday, May 15, 2022

Ny norsk nasjonalromantikk! Vårens tredje og siste Klassisk på Venskaben kaster lys på Asker-komponist Marcus Paus – en av landets aller mest ettertraktede.

Han har markert seg som representant for en nyorientering mot tradisjon, tonalitet og melodikk, og hans musikk har høstet anerkjennelse både i Norge og i utlandet for sin uttrykksfullhet og virtuositet. Han har blant annet tonesatt tekster av Jens Bjørneboe og André Bjerke som vi får høre utdrag av, i tillegg til urfremføring av Three Fragments from Sappho og Songs from Shiraz. Vi får også høre hans sonate for kontrabass og piano – det er med andre ord duket for både variasjon og bredde denne søndagen.

Til å fremføre dette får vi ingen ringere enn Tora Augestad, som også besøkte oss sammen med Trygve Brøske i 2020 med bravur. Hennes formidlingsevne er nær sagt en gudegave – og hun vet å forføre sitt publikum. På kontrabass får vi høre Nikolai Matthews, og foran flygelet sitter Ole Christian Haagenrud, som de siste årene har etablert seg i toppsjiktet blant våre norske pianister og er særlig ettertraktet for sitt samspill.