Tora Augestad er årets festivalprofil på Nordland Musikkfestuke!

 

Tora Augestad er årets festivalprofil!

Tora Augestads allsidighet inspirerer komponister, regissører, dirigenter og andre musikere. Som sanger lar hun seg vanskelig sette i bås – som utøver er hun fleksibel, uttrykksfull, presis, scenisk overbevisende og med en uvanlig personlighet. Under Musikkfestuka skal vi få bli kjent med hele bredden i hennes repertoar - fra de små og intime scenene til festivalens signaturarena i Bodøsjøen. 

28. februar 2023

 

Augestad har en omfattende europeisk karriere og har vært solist med ensembler som Bergen og Oslo-Filharmonien, Ensemble Modern, Klangforum Wien, Bamberger Symphoniker og Gürzenich-Orchester. Hun er født i Bergen i 1979 og studerte klassisk musikk og jazz i Oslo, Stockholm, Berlin og München før hun avla eksamen i kabaretsang ved Norges Musikkhøgskole. I 2004 etablerte hun ensemblet Music for a while med fantastiske norske musikere. Tora Augestad var en av to kunstneriske ledere for Hardanger Musikkfest fra 2015-2020. Augestad ble nominert til Nordisk Råds Musikkpris i 2015. I 2018 ble hun kåret til Årets Utøver av Norsk Komponistforening for sin innsats for norsk samtidsmusikk. I mars 2019 vant hennes portrettplate Portraying Passion med Oslo-Filharmonien Spellemannpris for årets klassiske utgivelse. Høsten 2019 kom hennes duoplate Dialogues ut. Platen beskriver et spesielt kunstnerskap; Augestad er kjent som en sjangersjonglør og grensesprenger som tar hvert musikalske landskap hun beveger seg inn i på alvor. Høsten 2021 gav hun ut albumet Essays med Music for a while og Past & Presence med Bergen Filharmoniske Orkester. Past & Presence er et komponistportrett av Henrik Hellstenius som han mottok Spellemann / Tonos Komponistpris 2021 for.

Musikkfestukedirektør Gro Bergrabb er svært fornøyd med at nettopp Tora Augestad blir årets festivalprofil
-Det som kjennetegner våre festivalprofiler er at de alle er og har vært musikere med stor allsidighet og musikalsk rekkevidde. Det er får som passer inn i den beskrivelsen så godt som Tora Augestad. Selv om hun har besøkt både byen og festivalen vår flere ganger er det fortsatt sider ved henne vi ikke har fått opplevd. Jeg ser virkelig frem til dette samarbeidet og er sikker på vi har mye å glede oss til.

 

 

https://musikkfestuka.no/aktuelt/tora-augestad-er-arets-festivalprofil/#0