Galskap med Det Norske Kammerorkester i Universitets Aula 11. oktober kl 19.00

Date

Tuesday, October 11, 2022

©CJA_24_07_2019_191_BW Kopie_edited.png

Galskap

Musikerens guide til galskapens galakse

Foto: CJA

Denne kvelden har vi hentet inspirasjon fra barokkens bisarre syn på galskap som underholdning. Pasientene på asylet Bedlam i London ble på søndager stilt ut til forlystelse for allmenheten. Etter hvert ble det også populært å skrive musikk til dette, noe som utviklet seg nærmest til et teater. 

Programmet starter i barokken med Telemanns suite til Don Quixote, Cervantes' skjønnlitterære figur som påkaller latteren, først og fremst gjennom sin beskrivelse av denne drømmeren uten virkelighetssans. Men musikalsk spenner vi bredt denne kvelden idet vi nærmer oss temaet fra ulike innganger og tidsepoker, fra Purcells Bess of Bedlam til Kurt Weills Sjørøver-Jenny. Vi sveiper videre innom tangoens mørke kriker og kroker og vet ennå ikke hvilken galskap vi ender opp med når kvelden er over. 

Tora Augestad representerer det ypperste i musikkformidlingens edle kunst, der hun sømløst beveger seg i ulike perioder og stilarter og kan få alt til å høres ut som noe annet enn det egentlig er. Slik bindes barokkens sanger elegant sammen med tyske kabaretviser fra teatermusikkens verden. Når så Stian Carstensens alltid sprudlende musikalske overskudd finner sammen med orkesteret og Pål Hausken på ulike slagverkinstrumenter, tror vi det er duket for en sjelden kveld.