Music for a while på Parkteatret Scene i Oslo søndag 2. oktober kl 19.30

Date

Sunday, October 2, 2022

Music for a while

Ensemblet Music for a while fronter den prisbelønnede og svært allsidige sangeren Tora Augestad og et stjernelag av norske musikere: Stian Carstensen, nominert til Nordisk Råds Musikkpris, 2021, Trygve Brøske, Mathias Eick, Martin Taxt og Pål Hausken. Deres fjerde album «Essays» kom ut ifjor og fikk strålende kritikker.

«et utsøkt spill som opphever alle tidsskiller.»

– Geir Rakvaag, Dagsavisen

«Music for a while tar oss med til steder som både overrasker, imponerer og begeistrer.»

– Tor Hammerø, Nettavisen

Det som spesielt kjennetegner Music for a while, er ensemblets personlige, organiske og kreative behandling av låtmaterialet. Enten utgangspunktet er Kurt Weills kjente kabaretmelodier eller sanger og stykker fra det klassiske repertoaret, så er to trekk fremtredende; vokalist Tora Augestads unike formidlingsevne og stemmekontroll, og bandets klangmessige, improvisatorisk lekne og humoristiske håndtering av stoffet. 

Music for a while er et unikt ensemble i grenselandet mellom improvisasjon og notert musikk, med sjangeroverskridende og tidløse tolkninger av den klassiske sangskatten.

Om Albumet Essays:

«…det frigjør seg fullstendig fra den klassiske musikkens estetikk og historikk, selv om den samtidig tar vare på skjønnheten, ettertenksomheten i det opprinnelige uttrykket.»

– Geir Rakvaag, Dagsavisen

Tora Augestad, vokal

Stian Carstensen, akkordeon, pedal steel gitar & banjo

Trygve Brøske, klaver & trøorgel

Mathias Eick, trompet

Martin Taxt, tuba

Pål Hausken, trommer & perkusjon