VÅRVILL ER :

Tora Augestad, vokal og klaver Espen Leite, akkordion Trygve Seim, saksofoner Frank Hovland, bass
Pål Hausken, trommer & perkusjon

 

VÅRVILL ER ET PROSJEKT MED MUSIKK FOR BARN. 

MUSIKKEN ER SKREVET AV TORA AUGESTAD TIL TEKSTER AV RUTH LILLEGRAVEN

 

 

Tora Augestad

Tora Augestads allsidighet inspirerer komponister, regissører, dirigenter og andre musikere. Vokalt lar hun seg vanskelig sette i bås – som utøver er hun fleksibel, uttrykksfull, presis, scenisk overbevisende og med en uvanlig personlighet. Augestad vier seg til repertoar fra det 20. og 21. århundre og behersker et stort spenn av uttrykk. Hun bestiller jevnlig nye verk, sist en kammeropera som har premiere under Festspillene i Bergen i 2015. Siden 2010 har Augestad samarbeidet med den sveitsiske regissøren Christoph Marthaler i prosjekter som spenner fra en opera av Beat Furrer til

lekne kombinasjoner av klassisk, jazz, pop og cabaret i Marthalers eget arbeid. Augestad har sunget med ensembler som Bergen og Oslo-Filharmonien, Ensemble Modern og Klangforum Wien. Hun er født i Bergen i 1979 og studerte klassisk musikk og jazz i Oslo, Stockholm, Berlin og München før hun avla eksamen i kabaretsang ved Norges Musikkhøgskole. I 2004 etablerte hun ensemblet Music for a while med fantastiske norske musikere. Ensemblet BOA utforsker landskapet mellom avantgarde og pop. Tora Augestad er en av to kunstneriske ledere for Hardanger Musikkfest siden 2015. Augestad ble nominert til Nordisk Råds Musikkpris i 2015. I 2018 ble hun kåret til Årets Utøver av Norsk Komponistforening for sin innsats for norsk samtidsmusikk. I mars 2019 vant hennes portrettplate “Portraying Passion”med Oslo-Filharmonien Spellemannpris for årets klassiske utgivelse. I 2019 kom hennes dobbeltalbum, Dialogues ut, et dobbeltalbum hvor hver låt er en duett sammen med musikere hun har arbeidet med gjennom de siste 20 årene.

TRYGVE SEIM er utdannet på jazzkonservatoriet i Trondheim og har siden 1992 jobbet som musiker, komponist og arrangør. Han har utgitt 9 album på plateselsksapet ECM, 7 av dem som bandleder og komponist. Han er også med på hele 22 andre ECM-utgivelser. Saksofonisten har satt sitt preg på nyere norsk jazzhistorie via grupper som Airamero, Oslo 1300, The Source og Trygve Seim Ensemble. Seim har også studert egyptisk musikk og jobbet i band ledet av Manu Katché, Iro Haarla, Jacob Young og Sinikka Langeland.

PÅL HAUSKEN, spiller i tillegg til Music for a while trommer i trioen "In the Country" med Roger Arntzen og Morten Qvenild. Han jobber blant annet også med Ida Jenshus, Solveig Slettahjell, Knut Reiersrud, Frida Ånnevik, Thomas Dybdahl, Bull of the year. Med "In the country" vant han JazzIntro 2004 og har sammen med det bandet gitt ut til sammen 8 plater og turnerer verden rundt. I 2012 produserte han den nye platen "Grounding" til Randi Tytingvåg som fikk fantastiske kritikker. Han spiller også i «Finland» saman med Morten Qvenild,Ivar Grydeland og Jo Berger Myhre. Han arbeider tett med Kåre Westrheim i en duo, og spiller fast med Odd Nordstoga på hans juleturnéer.

ESPEN LEITE er en av Norges fremste akkordeonister, utdannet ved Norges Musikkhøgskole. Som musiker, komponist og arrangør har han hatt et utstrakt samarbeid med Rikskonsertene, Østfold Teater, Oslo Nye Teater og Det Norske Teater. Han har også skrevet musikken til en rekke teaterstykker, bl.a. på Nationaltheatret. Espen har ellers medvirket i et større antall plateutgivelser i en rekke land. Sommeren 2020 satte Det Norske Teateret setter opp en ny forestilling med ham og spillet hans som en sentral aktør i den kritikerroste forestillingen "Come back, Liza" med Lasse Kolsrud. Espens spill er sjangeroverskridende, kraftfullt og poetisk.

Ruth Lillegraven (f. 1978) kjem frå Granvin i Hardanger og bur i Lommedalen i Bærum. Ho debuterte som forfattar i 2005 og har sidan skrive ei rekkje bøker både for barn og vaksne. Lillegraven er mest kjend for diktsamlingane sine, men har òg skrive ein roman, eit skodespel og ein psykologisk thriller, i tillegg til biletbøkene om Mari og Magnus.

I 2013 vann ho Brageprisen for diktsamlinga Urd. For den første diktsamlinga si for barn, Eg er eg er eg er (2016), blei ho nominert til både Brageprisen og Kritikarprisen. To år seinare kom barnediktsamlinga Skogen den grøne, som blei nominert til Kulturdepartementets litteraturpris for beste barne- og ungdomsbok. Begge desse bøkene er illustrerte av Mari Kanstad Johnsen. No er Ruth Lillegraven aktuell med ein ny detektivserie for barn om klima og miljø. Serien om Klodeklubben er illustrert av Jens Kristensen.

www.toraaugestad.no